Home Forums Product Support Jorgen Formatting issues in Jorgen

Viewing 34 posts - 1 through 34 (of 34 total)
  • Author
    Posts
  • #3742
    Janet English
    Participant

    Formatting commands disappear when in placed in Jorgen. All paragraphs become one rambling group of sentences. Any ideas?

    #3743
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet.

    I have added a comment with HTML code on my test site using Jorgen. The comment HTML appears properly on my test site (see https://aesop.simplemama.com/hurts-so-good/).

    Could you please provide me with a link to one of your posts so I can take a look?

    Thanks!

    #3747
    Janet English
    Participant

    Thanks for looking into this, Jenny. Please see https://globaled.w18.wh-2.com/eight-year-olds-with-power-tools. I look forward to this being resolved! 🙂

    #3749
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. Thanks for the link!

    First, my apologies for my original reply. I thought you were referring to the comments section.

    Now that I’ve visited your site, I do see that the text is all together. When viewing the source code of your website, it looks like this is how you’ve typed it in WordPress. For example, between the black text and the blue text, there are no new paragraphs for line breaks. It is simply blue text after black text.

    I’m not sure what you’re trying to do here. If you want to put the blue text on a new line, simply use the “Visual” tab in WordPress and hit the enter key to put the quote in a new paragraph (and please do not take offense to this if you know how to do this; only trying to help!).

    If there’s something specific that you’re trying to do and it’s not working, please let me know what I should look at specifically and we’ll go from there. Also, if you can provide a screenshot of your post editor in the WordPress admin (of example text that doesn’t look right), that would help also!

    #3750
    Janet English
    Participant

    Hi Jenny;
    I don’t take offense – I type text in as one would normally do, hit enter key for a new paragraph, it looks fine for a few edits, then the return commands disappear. It’s bizarre. The command for a new paragraph…simply…disappears. B-i-z-a-r-r-e.

    But yes, I’m also interested in the Comments section.

    #3751
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Thanks for your reply Janet. Would you mind disabling any plugins that are currently active (besides Aesop), and try to see if the issue continues?

    Bizarre behavior is usually due to faulty plugins. Hopefully I can help figure it out!

    #3752
    Janet English
    Participant

    I deactivated Subtitles and WP Side Comments. The only active plug-ins are Aesop Story Engine and Aesop Story Front. I entered in commands for paragraph breaks, then worked for a few times to edit, preview, then edit again. The returns disappeared.The only other plug-in that is available is Akismet but it is not active.

    #3782
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. Would it be possible for you to create a short screencapture video of the issue so I can see what you’re doing exactly? You can use a free program called Jing to do this video (http://www.techsmith.com/download/jing/). When you’re done, simple choose the Share option and upload it to Screencast and provide me with the URL. Thanks!

    #3830
    Janet English
    Participant

    I think the main problem is that once the content is formatted, it is fine until it is edited. If the original page is edited again, the original line breaks have a tendency to disappear.

    It’s also good to know that the VISUAL screen no longer appears as the onscreen version once it is saved/published. (Everything gets squished together.) Rectifying this may alleviate some frustration on the part of some user but once that was apparent I didn’t try to fix the problem.

    P.S. Any updates on the addition of Comments?

    #3847
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet.

    The reason I am asking for a screencapture/video is because I can go back and edit posts and everything is fine for me. So being able to see what happens first hand would be extremely helpful.

    The comments do work fine in Jorgen. Are you not seeing them on your site?

    #3850
    Janet English
    Participant

    I reactivated the WP Side Comments plug-in and went to put the code in the Functions php. Now I’m entirely locked out of the site with this error message:
    Parse error: syntax error, unexpected ‘<‘ in E:\web\globaled\wp-content\themes\jorgen\functions.php on line 107
    I haven’t had the chance to make the screen captures for you yet. Sorry. I’ve worked around the problem but will get back to you when the site is available again.

    #3851
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. You should never ever edit core theme or plugin files as even the slightest error will lock you out of your site. What you will need to do is download a fresh copy of Jorgen, copy the functions.php file and paste it in the proper location (/wp-content/themes/jorgen/) via FTP overwriting the file that was edited.

    When writing PHP code to use with a theme, I recommend using a plugin like Code Snippets to save your PHP (https://wordpress.org/plugins/code-snippets/). Using this plugin, your PHP code will be safe and will not be overwritten with Aesop updates.

    #3852
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Regarding the text changing, be sure you are not putting any text directly following the shortcode.

    This is incorrect:

    
    [aesop-content]This is your text[/aesop-content]Don't put text here
    

    But this is okay:

    
    [aesop-content]This is your text[/aesop-content]
    
    Put text here
    
    #3962
    Janet English
    Participant

    The site is fixed by a professional programmer.

    Issues that he couldn’t complete:

    1) The Google Tracking ID has been entered into Appearance>Aesop Social Addon>Google Analytics (UA-XXXX) but Google Analytics does not recognize and track the site. What else needs to be activated?

    2) WP Side Comments doesn’t show up because we are missing this information:
    Content Selector: class or ID to target content area
    Comment Selector: class or ID to target content area

    #3963
    Janet English
    Participant

    P.S. If you would like to see the site you’re helping create: http://www.globaleducationproject.org

    Thank you for your patience. I am a high school teacher trying to share important stories about how the Finnish education system optimizes learning for every child.

    #3965
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. I see the source code for Google Analytics in your site, so Aesop Social is definitely adding what it’s supposed to:

    
    <!-- Aesop Social Addon | Google Analytics Tracking -->
    <script>
    	(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
    	(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
    	m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
    	})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
    
    	ga('create', 'UA-54287959-1', 'http://www.globaleducationproject.org');
    	ga('send', 'pageview');
    
    </script>
    

    Be sure you have done everything you need to do in Google Analytics and Google Webmaster Tools to claim your site and activate the tracking.

    Regarding WP Side Comments, the information you need to get it working properly is in your owner’s manual. If you need a new copy, you can download it from your Aesop account. 🙂

    Thank you for sharing your site with us! I have shared it with the team. We’re so glad you chose Aesop to build your website!

    #3966
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Also, we invite you to submit your site to the Aesop showcase at https://aesopstoryengine.com/showcase/

    Have a great weekend!

    #4053
    Janet English
    Participant

    Thank you!

    I was asked by a programmer to pass on this bug to you:

    In Firefox when using a MAC and going from Chapter 5 to 6 the following appears when going to the bottom of the page and 1)trying to go to the next chapter using the button and 2)trying to use the Categories>Table of Contents:

    HTTP Error 503. The service is unavailable.

    #4056
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet.

    While using FireFox on Mac, I have no problems clicking the “next story” button while reading chapter 5.

    Also, clicking the table of contents at the bottom (http://www.globaleducationproject.org/category/table-of-contents/) works fine for me as well.

    503 errors are generally related to your web hosting account.

    Hope that helps!

    #4057
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Also, please let me know if at any time you feel this topic can be resolved (I also believe you can mark it as resolved yourself if you want!).

    #4101
    Janet English
    Participant

    Jenny; There are so many unresolved issues with this template. I’ve had three programmers look at it and try to figure out why the Google Analytics doesn’t work. It looks like it’s installed correctly, you say it looks fine, a programmer who worked for Facebook has looked at it, and now I have two others, as well, and we’re all trying to figure out why it doesn’t work. This is not a user friendly template -even for professional programmers. Please resend the owner’s manual because your link expired and there are no other instructions. (P.S. We still haven’t been able to get to the point where the side comments will work [no owner’s manual doesn’t help], the back-up plugin doesn’t work, and it’s not clear what to do to get the FB and Twitter icons activated.) So many issues. I think you should put on your main page that you need to be an expert to set this up and do not buy it otherwise. It’s a beautiful site but if I can’t get the analytics to work there is no way to track its success. So far it says I have 1 or 2 views since it was put up. Not true.

    #4103
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. You have a lot of topics here so I’ll try to address them one by one.

    Google Analytics: The code is appearing in your header as it should. You need to make sure your site is (1) registered AND verified with Google Analytics; (2) Registered and verified with Google Webmaster tools.

    Owner’s manual: You can download a copy at any time in your Aesop account (http://aesopstoryengine.com/account/).

    WP Side comments: The owner’s manual tells you exactly what you need to add to the WP Side comments plugin settings in order to get this working.

    Back-up plugin: We don’t offer a back-up plugin so I’m not sure what you’re referring to here.

    Social icons: Be sure Aesop Social is (1) activated; and (2) social links set in WP -> Appearance -> Customize -> Aesop Social. Next, be sure “enable front page header” is checked in Jorgen options at WP -> Appearance -> Customize -> Jorgen Options. The icons will appear on your home (grid) page.

    #4247
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Please let me know if you still need assistance with this topic otherwise I’ll mark this as resolved in a few days. Thanks!

    #4262
    Janet English
    Participant

    Hi Jenny;

    The Google Analytics issue is still not resolved unfortunately. It may be a conflict between Vimeo and WordPress/Aesop. (My videos are hosted on Vimeo.)

    Here is an update from one programmer:

    “It is contacting google analytics. The screenshot below shows it accessing gifs similar to the ones described at the google analytics developer web page (https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsTrackingOverview). This means that data is being sent to google. Whether it’s the right data or it’s being processed correctly, I can’t say, but that’s where to look next.

    I don’t know how to tell whether it’s both registered and verified at GA.”

    And then…

    “According to firebug, your code is making at least one pair of ga() calls (create/send) with your ID. The network profile however, doesn’t show a request being sent to the google-analytics URL with that ID, so something must be breaking down inside the calls.”

    I don’t think that’s the tracking ID in your code. The ID in the gif URL is UA-76641-35.”

    (It turns out, the UA belongs to Vimeo.)

    So for the time being I will be using tracking numbers from Vimeo.

    Thank you for helping in this process.

    #4269
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. Thanks for the update.

    Regarding Google Analytics, be sure you have done the two things mentioned in my post above. The proper tracking code is displayed in the source code of your website so you need to ensure you’ve done the necessary steps with Google as well (I posted the tracking code info above on September 5).

    #4871
    Janet English
    Participant

    Hi Jenny;

    Thank you for your continued support.

    Please send the portion of the owner’s manual that shows what to add to the WP Side Comments plugin settings. It is not available in the downloaded Jorgen Owner’s Manual.

    Thank you,
    Janet

    #4911
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet! You are quite welcome. 🙂

    Please view the following screenshot for help setting up WP Side Comments: https://cl.ly/image/2q3b3Q2F1318

    Have a great weekend!

    #5450
    Janet English
    Participant

    Hi Jenny;
    The Aesop Story Front Page is now misbehaving in the mobile versions of Jorgen. The page doesn’t load correctly and it looks to be a GIGANTIC image that doesn’t fit correctly. Why has it changed? It used to work fine.
    Thank you,
    Janet

    • This reply was modified 6 years, 11 months ago by Janet English.
    #5522
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    Hi Janet. I see the image on your front page (http://www.globaleducationproject.org/) as https://www.globaleducationproject.org/wp-content/uploads/2014/08/FavoriteSnowyPic-copy-1200×800.jpg. The image looks just like it does on the home page. What are you seeing?

    #5524
    Janet English
    Participant

    Hi Jenny;
    Thank you for your response.
    Two days ago I added a second URL (TheFinnishWay.org) to be forwarded to my AESOP site (globaleducationproject.org). I asked for the destination URL to be masked. I think that’s when the problem started with the mobile site. When I removed the masking/hiding of the destination URL, the problem disappeared. Bizarre.
    Thank you for response. 🙂
    Janet

    #5525
    Jenny @ Aesop
    Keymaster

    You are welcome Janet! Glad things are solved 🙂

    #5532
    Michael Beil
    Keymaster

    Janet,

    Everything looks good with my testing on mobile. It sounds like you found out the issue. The forwarding works well without issues too, just to let you know.

    Let us know if you need any more help.

    #5533
    Janet English
    Participant

    Hi Michael;
    Thank you for your response. I’ve been able to get forwarding to work but as soon as I click on the mask/hide button (at the Network Solutions site), the mobile version misbehaves. Please look – I’ve clicked on the masking so you can see it.
    Thanks!
    Janet

    #5534
    Michael Beil
    Keymaster

    So, it appears like https://TheFinnishWay.org is not showing up correctly, but https://globaleducationproject.org is. Earlier, when you only had https://TheFinnishWay.org forwarding to (no masking) https://globaleducationproject.org everything showed up fine.

    You might want to check in with Network Solutions on this as they are your Registrar.

    Let us know how you go about.

    Would you open up a new thread if you have any more questions? It will help other users with similar problems to find solutions. Thanks.

    • This reply was modified 6 years, 11 months ago by Michael Beil.
Viewing 34 posts - 1 through 34 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.